Waarom Acerola bekend staat als ‘’de vitamine C bom’’
dinsdag 1 maart 2022

Waarom Acerola bekend staat als ‘’de vitamine C bom’’

Acerola, ook wel West-Indische kers genoemd, is een van de gezondste fruitsoorten. Het behoort tot de meest vitamine C rijke vruchten ter wereld. Vitamine C bevordert de weerstand en ondersteunt de afweer van het lichaam.

Acerola 30 keer effectiever dan sinaasappelf

De vrucht groeit voornamelijk in het Caribisch gebied en in het noorden van Zuid-Amerika. Hoewel de naam en het uiterlijk anders doen vermoeden, is Acerola officieel geen familie van de kers. De geel en rood gekleurde bessen lijken iets op een kers, vandaar de naam Acerola kers.

Acerola staat vooral bekend als natuurlijke bron van vitamine C, de bes zit bomvol vitamine C, het gehalte is 30 keer hoger dan in sinaasappelen. Het unieke van de Acerola vrucht is dat het niet alleen enorme grote hoeveelheden natuurlijke vitamine C bevat, maar ook belangrijke vitaminen als vitamine A, B1, B2 en B3 en mineralen als calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Vitamine C is zo ongeveer de meest bekende vitamine op aarde, het is een essentiële vitamine voor het lichaam. Doordat ons lichaam zelf geen vitamine C aanmaakt, zijn we voor het verkrijgen van vitamine C afhankelijk van voeding en suppletie. De meeste vitamine C zit in aardappelen, groente en fruit. 

Wij zetten een aantal vitamine C-bommetjes op een rij:

  • In één portie van 100 gram Aardbeien zit 60 mg vitamine C
  • In één portie van 100 gram Acerola zit 1700 mg vitamine C
  • In 250 gram Boerenkool zit 250a300 mg vitamine C.
  • In één Guave van 100 gram zit 228 mg vitamine C
  • In één Kiwi van 75 gram zit 59 mg vitamine C.
  • In één Rode Paprika van 120 gram zit 90 mg vitamine C
  • In één Sinaasappel van 130 gram zit 66 mg vitamine C.
  • In 250 gram Spruitjes zit 375 mg vitamine C

Gezonde voeding en aanvulling met suppletie is belangrijk voor een goede weerstand. De vrucht Acerola kom je echter niet in de groenten en- fruit winkel of supermarkt tegen. Vaak wordt Acerola verwerkt tot voedingssupplement, sap of poeder. Bij APB Holland is Acerola beschikbaar in zowel capsules als losse poeder.

Wist je dat?

Eén capsule met 440 mg Acerola van APB Holland het extract is van minimaal 8000mg verse Acerola.

Waar is Acerola goed voor?

Vitamine C speelt een grote rol bij de afweer van het lichaam, het activeert de natuurlijke energie, helpt bij vermoeidheid, bevordert de weerstand en verhoogt de opname van ijzer. Ook draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen. Dit is belangrijk voor de conditie van je huid, het behoud van een sterk gebit, de conditie van het tandvlees, het behoud van sterke botten, de conditie van bloedvaten en de aanmaak en opbouw van het kraakbeen.

Wat is het verschil tussen gangbare vitamine C en een Acerola voedingssupplement?

Het gros van de vitamine C, is geen natuurlijke vitamine, maar bestaat uit synthetisch ascorbinezuur. Dit zuur wordt gemaakt uit gefermenteerde maïssiroop, dat zelf geen vitamine C bevat. Na een bewerking met aceton ontstaat er ascorbinezuur. De vitamine C in een Acerola voedingssupplement is een natuurproduct zonder dat het bewerkt hoeft te worden. Meer weten over ons product? Ga naar onze productpagina voor meer informatie.

Terug naar het blog