Kleefkruid
480 mg puur

Verkrijgbaar in:
60 capsules € 24,95

Kleefkruid (Galium aparine) is een éénjarige plant uit de walstro-familie. Kleefkruid staat bekend als eetbaar kruid en groeit over de hele wereld. De gehele plant inclusief het zaad is bedekt met kleine stekelige haartjes die zich vasthechten aan de omgeving waarmee zij in aanraking komen. Het blijft vooral aan kleding kleven. Vandaar de Nederlandse naam kleefkruid. Galium is afkomstig van het Griekse woord gala dat melk betekent. Vermoedelijk komt deze benaming doordat kleefkruid in vroeger tijden werd gebruikt om melk te stremmen en te zuiveren. Aparine komt van het Griekse woord apaireo dat ik grijp of ik pak beet betekent. 

Net als in de hele walstrofamilie komt ook in kleefkruid het stofje asperuloside voor. Kleefkruid kan worden gebruikt als natuurlijk middel om bij te dragen aan de werking van de lymfevaten en om de antioxidatieve werking.

Kleefkruid: 

  • antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels;* 
  • ondersteunt gezonde lymfevaten.*

 * = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Kleefkruid / Galium Aparine  van APB Holland is uniek door:

  • kleefkruid / Galium Aparine 10:1 gestandaardiseerd extract, dit staat gelijk aan 4.800 mg gedroogd kruid;
  • puur kleefkruid zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen;
  • koosjere, halal, vegetarische capsules;
  • capsule met vertraagde afgifte;
  • opent zich pas in de darmen wat de kans op reflux verminderd;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Samenstelling per capsule: kleefkruid / Galium Aparine 10:1 gestandaardiseerd extract, dit staat gelijk aan 4800 mg gedroogd kruid

Geschikt voor vegetariërs.

Dosering: 1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. 

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding