Propolis extract
440 mg puur

Verkrijgbaar in:
60 capsules € 24,95

Wist je dat honing niet het enige is dat bijen maken? Bijen produceren ook een verbinding genaamd propolis uit het sap op naaldbladige bomen of groenblijvende planten. Wanneer ze het sap combineren met bijenwas, creëren ze een kleverig, groenachtig bruin product dat als coating wordt gebruikt om hun bijenkorf te bouwen en zowel zichzelf als de bijenkorf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit is propolis. Duizenden jaren geleden gebruikten oude beschavingen als de Egyptenaren, Grieken en Romeinen al propolis..

De samenstelling van propolis kan variëren afhankelijk van de locatie van de bijen en tot welke bomen en bloemen ze toegang hebben. Propolis bestaat uit bijenwas, etherische oliën, harsen stuifmeel en sporen van vitaminen en mineralen. Propolis bevat in het bijzonder de polyfenolen die flavonoïden worden genoemd. Flavonoïden worden in planten geproduceerd als een vorm van bescherming tegen licht, oxidatie en hitte.

Propolis van APB Holland is uniek door:

  • bevat maar liefst 30% propolis;
  • puur propolis zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen;
  • koosjere, halal, vegetarische capsules;
  • capsule met vertraagde afgifte;
  • opent zich pas in de darmen wat het risico op reflux of slechte adem minimaliseert;
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht.

Aanvullende informatie:

Dosering: 1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte, medicijngebruik of allergieën heeft in de categorieën hooikoorts, bijensteken of bijenproducten.

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.